Serveis

Residència Sagrada Família Matadepera
Assistencials

Atenció mèdica
El nostre metge ens visita de forma periòdica amb l’objectiu de portar un control exhaustiu de cada resident.

Infermers
Els nostres infermers tenen cura de totes les necessitats dels residents: repartir la medicació, realitzar els controls pertinents, fer les cures necessàries. I tot per a garantir la millor assistència.

Rehabilitació i fisioteràpia amb gimnàs independent
El nostre fisio té la missió de millorar les facultats físiques dels nostres residents, perquè puguin guanyar agilitat o puguin tenir una millor recuperació en un cas d’intervenció.

Atenció psicològica
El nostre psicòleg s’encarrega d’escoltar i donar orientacions per a la millora de la salut mental dels nostres residents.

Teràpia psicomotriu, cognitiva i ocupacional
El nostre animador té cura d’enfortir la capacitat cognitiva dels nostres residents. També procura la realització d’activitats per ajudar-los a adquirir les destreses i les actituds necessàries per a desenvolupar les tasques quotidianes i aconseguir el major grau d’autonomia i d’integració possibles.

Serveis de suport personal, familiar i social
Un equip interdisciplinar es preocupa d’oferir ajuda a cadascun dels residents i de les seves famílies, així com de buscar els recursos més adients per a la bona marxa de la seva estada entre nosaltres.

Serveis d’animació social i cultural, organització d’activitats com intercanvis generacionals i altres activitats lúdiques
La nostra treballadora social procura la realització d’activitats que estimulin la interrelació entre els residents, els residents i les famílies, els residents i els treballadors i voluntaris i els residents i els infants de la Llar d’Infants Sagrada Família que és a tocar del nostre centre.

Religiosos/ Litúrgics

Donades les característiques del nostre centre, creiem important treballar en l’àrea de la pastoral per a estimular les vivències religioses de cada persona i acompanyar-la en la malaltia i el final de la vida.

En aquest sentit, comptem amb la celebració diària de l’Eucaristia, l’administració del sagrament de la unció dels malalts, la preparació acurada durant els temps litúrgics forts amb activitats pastorals adients i celebració del sagrament del perdó.

Altres serveis

Perruqueria
Un equip de perruquers ajuda els residents a cuidar la seva imatge, la qual cosa contribueix a que gaudeixin d’un bon estat d’ànim.

Podologia
El nostre podòleg contribueix al benestar dels residents amb el tractament acurat de les seves necessitats.

Neteja, bugaderia, planxa
Diuen que la netedat és mitja vida. Per això procurem que tots els espais de la residència estiguin nets i ajudin els residents a trobar-se còmodes. Igualment, oferim servei de bugaderia i planxa sempre a punt.

Tres principis bàsics ens ayuden a situar la participació en el lloc que li correspon:

  • L’objectiu prioritari de la nostra residència, i el que justifica la seva existència i dóna sentit a l’acció que realitza, és el treball a favor d’un enfocament humà i cristià en tota l’acció del centre impregnant-lo amb el nostre estil senzill i acollidor.
  • Tots els que estem implicats en aquesta acció formem una comunitat assistencial, en la qual els interessos individuals deixen pas als objectius col·lectius, i en concret a l’objectiu prioritari de la residència.
  • Aquesta comunitat assistencial es construeix dia rere dia i s’expressa i actua a través d’una participació corresponsable.